Založ si blog

Do parlamentu sa chystá aj extrémna ľavica

Určite sa medzi nami nájdu ľavicoví voliči, ktorí sú sklamaní z politiky najväčšej ľavicovej a jedinej vládnej strany SMERu-SD a hľadajú inú reálnu ľavicovú alternatívu s tým, že nechcú voliť komunistov. Spomedzi kandidujúcich politických strán sa im môže ako riešenie ponúkať odovzdať svoj hlas malej politickej strane Vzdoru-strane práce. Tu by som chcel ľavicovo zmýšľajúcich voličov upozorniť, že nejde o klasickú stranu ľavice, ale o extrémne neokomunistické zoskupenie.

Už len vznik tejto strany bol dosť čudný, keďže nevznikla štandardným spôsobom vyzbierania 10 000 podpisov občanov SR, ale v roku 2014 ovládnutím a premenovaním predtým už existujúcej strany Sloboda. Za založením tohto politického subjektu stoja ľudia, ktorí boli predtým členmi Komunistickej strany Slovenska a boli nespokojní s jej až príliš „umiernenou“ politikou.

Jej predsedom je len 28-ročný Stanislav Pirošík. Strana sa doteraz zúčastnila iba volieb do Európskeho parlamentu v roku 2014, kde získala nepatrných 0,31%. Sama seba definuje ako jedinú revolučnú marxisticko-leninskú stranu na Slovensku.

Vo svojom politickom programe nazývajú títo ľavičiari slovenských zamestnávateľov aj tvrdšími slovami ako len kapitalisti. Konkrétne ich častujú pomenovávaniami ako vykorisťovatelia, úžerníci či paraziti. Táto strana chce zaviesť všeobecnú pracovnú povinnosť, čo hraničí s nútenými prácami, znárodniť všetku poľnohospodársku pôdu, lesy a lúky. V zahraničnej politike presadzuje vystúpenie z medzinárodných štruktúr – z EÚ či eurozóny.

Jej politickým logom je červená zaťatá päsť, straníckym heslom: „Čo si nevybojujeme, to nikdy nezískame.“, čo už hraničí s vyzývaním k násiliu a predvolebným sloganom výrok vodcu socialistickej revolúcie v Rusku Vladimíra Iľjiča Lenina: „Sila kapitálu a burzy sú všetkým. Parlament a voľby sú len bábky!“, preto je vzhľadom na ich predvolebný slogan dosť čudné, prečo vlastne kandidujú do parlamentu, keď parlament a voľby považujú len za slúžky kapitalistov.

O extrémnosti tejto strany svedčí aj jeden z ich plagátov, na ktorom je znázornený výbuch nášho parlamentu so slovami bomby pod parlament. Pre slušného ľavicového voliča nie je tento extrémistický a antisystémový politický subjekt žiadnou reálnou alternatívou voči SMERu-SD.

Prečo voliť Husára

06.04.2016

V sobotňajších voľbách o post primátora mesta Zlaté Moravce sa o Vašu dôveru uchádza PaedDr. Dušan Husár, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach a nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva, ktorý kandiduje pod volebným číslom 3. Do volebného súboja o túto verejnú funkciu ho nominovala ako nestraníka najväčšia politická strana na [...]

Prečo voliť primátora

04.04.2016

Už túto sobotu Zlatomoravčania pristúpia po necelých dvoch rokoch k novej voľbe primátora svojho mesta potom, čo v tejto funkcii po odsudzujúcom právoplatnom rozsudku skončila Serafína Ostrihoňová. Doplňujúce voľby na primátorsky post mesta Zlaté Moravce sa budú konať v čase od 7:00 do 20:00. Volieb sa môžu zúčastniť všetci obyvatelia mesta po dovŕšení 18. roku [...]

Kotlebova strana každým dňom ukazuje, čím v skutočnosti je

23.03.2016

Od volieb prešli len dva týždne a za tento krátky čas sa o politickom nováčikovi v parlamente Ľudovej strane – Naše Slovensko hovorilo a napísalo viac ako o samotnom víťazovi volieb. Za vysoký mediálny záujem môže z časti extrémistická ideológia tejto strany a v neposlednom rade aj spoločenské výčiny predstaviteľov tohto zoskupenia. Hneď v úvode si objasnime [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

ivanihnacak

Najpodivuhodnejšie na budúcnosti je predstava, že našu dobu budú nazývať staré zlaté časy. Ernest Miller Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 105386x
Priemerná čítanosť článkov: 5269x

Autor blogu

Kategórie