Založ si blog

Radšej dobrých spevákov počuť, ako pozerať sa na veľkoplošné billboardy politických strán

Dnešným dňom SMER-SD finišuje predvolebnú šnúru stretnutí so slovenskými občanmi. Okrem ministrov a premiéra vlády Slovenskej republiky sa diváci mohli tešiť aj na vystúpenia známych umelcov a spevákov.

Určite sa však medzi nami nájdu aj ľudia, a nie ich málo, ktorí budú tvrdiť, že kampaň SMERu-SD bola financovaná z peňazí utajených sponzorov – oligarchov, ktorí po víťazných voľbách budú chcieť za to prihraté predražené zákazky o milióny eur v zmanipulovaných tendroch. Ale pozor, vážení, ide o jednoznačný omyl, pretože príspevky za volebný zisk najväčšej a najsilnejšej strany v posledných parlamentných voľbách bol vyše 23 miliónov eur, a to už aj sami musíte uznať, že strana s takouto výškou príspevkov žiadnych ale žiadnych sponzorov nepotrebuje, pretože dokáže pohodlne vykryť všetky svoje prevádzkové a predvolebné náklady vo všetkých druhoch volieb príspevkami za úspech v posledných parlamentných voľbách.

Niekto by však mohol zas oponovať, že eurá vynaložené na predvolebné mítingy sú peniazmi daňových poplatníkov, teda nás všetkých, získané stranou cez príspevky za hlasy voličov zo štátneho rozpočtu, ktoré sú vyhodené do luftu. Položme si však otázku: „Boli by ste však radšej, ak by Smer-SD použil peniaze, za ktoré umožní vychutnať si vystúpenia populárnych osobností a známych hudobných telies obyčajným ľuďom, ktorí by za iných okolností zaplatili za ich vystúpenia niekoľko desiatok eur, na veľkoplošné billboardy, z ktorých by bežný človek nikdy nič nemal?“

Predsa predvolebné výdavky na vystúpenia populárnych spevákov a skupín je jedno z najrozumnejších využití financií na politickú kampaň pred voľbami zo straníckej kasy. V podstate sa dá povedať, že volič, ktorý odovzdá hlas SMERu-SD vo voľbách do Národnej rady SR má za to okrem stabilnej a zodpovednej vlády aj možnosť vychutnať si kvalitný kultúrny program a popri tom získať také užitočné veci, ako sú perá, zapaľovače a reflexné pásky. Dá sa teda konštatovať, že jeden hlas pre SMER-SD sa voličovi niekoľkokrát vráti.

Niekto by mohol ešte namietať, že umelci si pýtajú nehorázne odmeny v závratných výškach až niekoľkých tisícov eur len za jedno vystúpenie a že iný človek, toľko nezarobí ani za jeden rok, čo oni za jednu hodinu, čo síce je pravda, ale to je však skôr problém mediálnych celebrít, ktoré si za svoje vystúpenie toľko účtujú, predsa keby si pýtali menšie sumy, politické strany by s tým určite problém nemali.

Prečo voliť Husára

06.04.2016

V sobotňajších voľbách o post primátora mesta Zlaté Moravce sa o Vašu dôveru uchádza PaedDr. Dušan Husár, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach a nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva, ktorý kandiduje pod volebným číslom 3. Do volebného súboja o túto verejnú funkciu ho nominovala ako nestraníka najväčšia politická strana na [...]

Prečo voliť primátora

04.04.2016

Už túto sobotu Zlatomoravčania pristúpia po necelých dvoch rokoch k novej voľbe primátora svojho mesta potom, čo v tejto funkcii po odsudzujúcom právoplatnom rozsudku skončila Serafína Ostrihoňová. Doplňujúce voľby na primátorsky post mesta Zlaté Moravce sa budú konať v čase od 7:00 do 20:00. Volieb sa môžu zúčastniť všetci obyvatelia mesta po dovŕšení 18. roku [...]

Kotlebova strana každým dňom ukazuje, čím v skutočnosti je

23.03.2016

Od volieb prešli len dva týždne a za tento krátky čas sa o politickom nováčikovi v parlamente Ľudovej strane – Naše Slovensko hovorilo a napísalo viac ako o samotnom víťazovi volieb. Za vysoký mediálny záujem môže z časti extrémistická ideológia tejto strany a v neposlednom rade aj spoločenské výčiny predstaviteľov tohto zoskupenia. Hneď v úvode si objasnime [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

ivanihnacak

Najpodivuhodnejšie na budúcnosti je predstava, že našu dobu budú nazývať staré zlaté časy. Ernest Miller Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 106275x
Priemerná čítanosť článkov: 5314x

Autor blogu

Kategórie