Prečo voliť Husára

6. apríla 2016, ivanihnacak, Nezaradené Politika

V sobotňajších voľbách o post primátora mesta Zlaté Moravce sa o Vašu dôveru uchádza PaedDr. Dušan Husár, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach a nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva, ktorý kandiduje pod volebným číslom 3.

Do volebného súboja o túto verejnú funkciu ho nominovala ako nestraníka najväčšia politická strana na Slovensku SMER – sociálna demokracia.

V Zlatých Moravciach sa stal známym hlavne vďaka svojim manažérskym schopnostiam pri riadení SOŠt. Pod jeho vedením sa spomenutá škola úspešne zapojila do novorozbehnutého národného projektu duálneho vzdelávania, ktorého hlavným cieľom je prepojiť stredoškolské štúdium s odbornou praxou priamo v partnerských firmách. Žiaci takto získajú potrebné skúsenosti a zručnosti priamo v spoločnostiach, kde sa hneď po skončení školy môžu zamestnať. V súčasnosti má toto školské zariadenie zmluvy o duálnom vzdelávaní až s 12 firmami v regióne.

Vo svojej práci nadobudol bohaté kontakty s veľkými obchodnými spoločnosťami nielen na Slovensku ale aj v zahraničí, so zástupcami slovenskej a rakúskej obchodnej a priemyselnej komory a s ďalšími profesijnými združeniami.

Navyše za jeho kandidatúrou stojí  najsilnejšia vládna strana, ktorá mu pri napĺňaní jeho primátorských plánov vždy ochotne poskytne pomocnú ruku.

Popri tom je už druhé volebné obdobie poslancom Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, preto dôverné pozná problémy a ťažkosti nášho mesta, v ktorom sa narodil a prežil celý život.

Svoje skúsenosti a kontakty chce využiť v súvislosti s nitrianskou megainvestíciou Jaguar Land Rover, kde sa očakáva, že sa v najbližších štyroch rokoch vytvorí priamo i nepriamo cez 14,5 tisíca pracovných miest a práve časť subdodávateľov pre túto významnú britskú automobilku chce prilákať do priemyselného parku svojho rodného mesta Zlaté Moravce.

Príchod veľkých investorov do metropoly Horného Požitavia by pre naše mesto znamenal vyšší výnos miestnych a podielových daní, ktoré by bolo možné využiť pre zlepšenie verejných služieb mesta svojim občanom a pre Zlatomoravčanov by znamenal nové pracovné miesta v mieste svojho bydliska za zaujímavé platy.

Ak budú mať obyvatelia Zlatých Moraviec prácu s vyššími mzdami, budú si môcť dovoliť viesť kvalitnejší život, pretože už nebudú musieť šetriť na sebe a na svojich rodinách, ale budú môcť zužitkovať zarobené peniaze na kúpu zdravých potravín, kvalitného oblečenia, na poskytnutie lepšej zdravotnej starostlivosti a sociálnej služieb, na dobrú kultúru, slušnú dovolenku, kvalitnejší oddych a samozrejme aj na pokrytie bežných výdavkov na energie, služby a tovary.

Myslím, že je to dostatočný dôvod každého Zlatomoravčana na odovzdanie svojho hlasu v sobotňajších primátorských voľbách riaditeľovi a poslancovi Dušanovi Husárovi.