Založ si blog

KSS stále ospevuje bývalý režim

Určite sa nájdu medzi nami voliči, ktorí v roku 2012 volili SMER-SD, ale už sú unavení z ich vlády alebo majú pocit, že vládna strana nedokáže riešiť problémy v školstve a zdravotníctve či zlepšiť životnú úroveň obyvateľov Slovenska a hľadajú inú ľavicovú alternatívu, ktorú môžu vidieť aj v Komunistickej strane Slovenska (KSS), ktorá kandiduje aj v tohtoročných parlamentných voľbách.

Jej preferencie sú medzi prieskumnými agentúrami na hranici merateľnosti. Najväčším úspechom tejto strany bol vstup do slovenského parlamentu pred takmer 14 rokmi.

Ideologicky sa KSS hlási k totalitnej Komunistickej strane Československa a ku zločineckým komunistickým režimom v strednej a východnej Európe, ktoré sa vyznačovali represáliami a porušovaním ľudských práv skutočných aj domnelých odporcov. Ideológia tejto strany vychádza z marxizmu-leninizmu, ktorej základ tvorí triedny boj proti zamestnávateľom a podnikateľom. Jedným z jej bodov predvolebného programu je aj napríklad odstránenie zahraničnej ekonomickej okupácie, čím myslia vyhnanie zahraničných investorov zo Slovenska. Dokonca schvaľujú okupáciu vtedajšieho Československa cudzími vojskami v roku 1968.

V minulom roku sa komunisti zviditeľnili odhalením busty Vasiľovi Biľakovi, signatárovi pozývacieho listu okupačným vojskám Varšavskej zmluvy do vtedajšieho Československa v roku 1968 a jedného z predstaviteľov normalizačného režimu, v jeho rodnej obci Krajná Bystrá. Už pred ôsmimi rokmi sa snažili odhaliť pamätnú tabuľu na Miestnom úrade v Dúbravke poslednému československému komunistickému prezidentovi Gustávovi Husákovi, ktorého vládnutie bolo poznačené kádrovými čistkami v spoločnosti kvôli postoju k režimu a augustovej okupácií Československa „spriatelenými armádami“ v roku 1968.

Nedávno vo svojom oficiálnom periodiku a na svojej stránke poskytli rozhovor Slovákovi bojujúcemu na strane proruských separatistov na Donbase, ktorému na Slovensku ako cudziemu bojovníkovi za neštátnu ozbrojenú skupinu v inej krajine hrozí až osem rokov väzenia.

Asi najväčším škandálom komunistov v poslednej dobe bolo neoprávnené privlastnenie a „znárodnenie“ songu Zčervená umelca a ešte k tomu kritika komunistického režimu Jiřího Suchého vo svojom predvolebnom spote.

Mená osôb, ktoré sú na kandidátnej listine KSS a stoja za povšimnutie, sú najmä jej predseda Jozef Hrdlička kandidujúci z prvej pozície; ďalej to je jej niekdajší šéf, exposlanec NR SR a zať spomínaného Vasila Biľaka Jozef Ševc; Ján Jurišta, v minulosti kandidát KSS za prezidenta SR; Karol Ondriaš, komunistický ideológ publikujúci knižné tituly glorifikujúce  komunistický režim. Za Komunistickú stranu kandiduje dokonca aj niekoľko podnikateľov, ktorí v bývalom režime, ku ktorému sa KSS hlási, nemohli existovať.

Podľa Čiernej knihy komunizmu si komunistické režimy vo svete vyžiadali 85 až 100 miliónov mŕtvych, napriek tomu benevolentné slovenské zákony jeho propagáciu nezakazujú podobne, ako napríklad trestajú schvaľovanie  fašizmu. Aj preto sa komunisti môžu uchádzať o priazeň voličov v tohtoročných voľbách.

Tag:

Prečo voliť Husára

06.04.2016

V sobotňajších voľbách o post primátora mesta Zlaté Moravce sa o Vašu dôveru uchádza PaedDr. Dušan Husár, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach a nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva, ktorý kandiduje pod volebným číslom 3. Do volebného súboja o túto verejnú funkciu ho nominovala ako nestraníka najväčšia politická strana na [...]

Prečo voliť primátora

04.04.2016

Už túto sobotu Zlatomoravčania pristúpia po necelých dvoch rokoch k novej voľbe primátora svojho mesta potom, čo v tejto funkcii po odsudzujúcom právoplatnom rozsudku skončila Serafína Ostrihoňová. Doplňujúce voľby na primátorsky post mesta Zlaté Moravce sa budú konať v čase od 7:00 do 20:00. Volieb sa môžu zúčastniť všetci obyvatelia mesta po dovŕšení 18. roku [...]

Kotlebova strana každým dňom ukazuje, čím v skutočnosti je

23.03.2016

Od volieb prešli len dva týždne a za tento krátky čas sa o politickom nováčikovi v parlamente Ľudovej strane – Naše Slovensko hovorilo a napísalo viac ako o samotnom víťazovi volieb. Za vysoký mediálny záujem môže z časti extrémistická ideológia tejto strany a v neposlednom rade aj spoločenské výčiny predstaviteľov tohto zoskupenia. Hneď v úvode si objasnime [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

ivanihnacak

Najpodivuhodnejšie na budúcnosti je predstava, že našu dobu budú nazývať staré zlaté časy. Ernest Miller Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 105358x
Priemerná čítanosť článkov: 5268x

Autor blogu

Kategórie