Založ si blog

Prečo voliť Husára

V sobotňajších voľbách o post primátora mesta Zlaté Moravce sa o Vašu dôveru uchádza PaedDr. Dušan Husár, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach a nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva, ktorý kandiduje pod volebným číslom 3.

Do volebného súboja o túto verejnú funkciu ho nominovala ako nestraníka najväčšia politická strana na Slovensku SMER – sociálna demokracia.

V Zlatých Moravciach sa stal známym hlavne vďaka svojim manažérskym schopnostiam pri riadení SOŠt. Pod jeho vedením sa spomenutá škola úspešne zapojila do novorozbehnutého národného projektu duálneho vzdelávania, ktorého hlavným cieľom je prepojiť stredoškolské štúdium s odbornou praxou priamo v partnerských firmách. Žiaci takto získajú potrebné skúsenosti a zručnosti priamo v spoločnostiach, kde sa hneď po skončení školy môžu zamestnať. V súčasnosti má toto školské zariadenie zmluvy o duálnom vzdelávaní až s 12 firmami v regióne.

Vo svojej práci nadobudol bohaté kontakty s veľkými obchodnými spoločnosťami nielen na Slovensku ale aj v zahraničí, so zástupcami slovenskej a rakúskej obchodnej a priemyselnej komory a s ďalšími profesijnými združeniami.

Navyše za jeho kandidatúrou stojí  najsilnejšia vládna strana, ktorá mu pri napĺňaní jeho primátorských plánov vždy ochotne poskytne pomocnú ruku.

Popri tom je už druhé volebné obdobie poslancom Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, preto dôverné pozná problémy a ťažkosti nášho mesta, v ktorom sa narodil a prežil celý život.

Svoje skúsenosti a kontakty chce využiť v súvislosti s nitrianskou megainvestíciou Jaguar Land Rover, kde sa očakáva, že sa v najbližších štyroch rokoch vytvorí priamo i nepriamo cez 14,5 tisíca pracovných miest a práve časť subdodávateľov pre túto významnú britskú automobilku chce prilákať do priemyselného parku svojho rodného mesta Zlaté Moravce.

Príchod veľkých investorov do metropoly Horného Požitavia by pre naše mesto znamenal vyšší výnos miestnych a podielových daní, ktoré by bolo možné využiť pre zlepšenie verejných služieb mesta svojim občanom a pre Zlatomoravčanov by znamenal nové pracovné miesta v mieste svojho bydliska za zaujímavé platy.

Ak budú mať obyvatelia Zlatých Moraviec prácu s vyššími mzdami, budú si môcť dovoliť viesť kvalitnejší život, pretože už nebudú musieť šetriť na sebe a na svojich rodinách, ale budú môcť zužitkovať zarobené peniaze na kúpu zdravých potravín, kvalitného oblečenia, na poskytnutie lepšej zdravotnej starostlivosti a sociálnej služieb, na dobrú kultúru, slušnú dovolenku, kvalitnejší oddych a samozrejme aj na pokrytie bežných výdavkov na energie, služby a tovary.

Myslím, že je to dostatočný dôvod každého Zlatomoravčana na odovzdanie svojho hlasu v sobotňajších primátorských voľbách riaditeľovi a poslancovi Dušanovi Husárovi.

Prečo voliť primátora

04.04.2016

Už túto sobotu Zlatomoravčania pristúpia po necelých dvoch rokoch k novej voľbe primátora svojho mesta potom, čo v tejto funkcii po odsudzujúcom právoplatnom rozsudku skončila Serafína Ostrihoňová. Doplňujúce voľby na primátorsky post mesta Zlaté Moravce sa budú konať v čase od 7:00 do 20:00. Volieb sa môžu zúčastniť všetci obyvatelia mesta po dovŕšení 18. roku [...]

Kotlebova strana každým dňom ukazuje, čím v skutočnosti je

23.03.2016

Od volieb prešli len dva týždne a za tento krátky čas sa o politickom nováčikovi v parlamente Ľudovej strane – Naše Slovensko hovorilo a napísalo viac ako o samotnom víťazovi volieb. Za vysoký mediálny záujem môže z časti extrémistická ideológia tejto strany a v neposlednom rade aj spoločenské výčiny predstaviteľov tohto zoskupenia. Hneď v úvode si objasnime [...]

Z podsvetia do parlamentu ? ? ?

10.03.2016

Pred voľbami som napísal blog, v ktorom som upriamil pozornosť na vtedy nádejného (ne)politika Borisa Kollára a jeho hnutie Sme rodina. Už vtedy som upozornil na jeho kontakty na organizovaný zločin z 90. rokov minulého storočia, keď jeho spoločníci vo viacerých firmách boli neskorší známi mafiáni, ktorých potupne zlikvidovali zrejme iné konkurenčné zločinecké skupiny. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

ivanihnacak

Najpodivuhodnejšie na budúcnosti je predstava, že našu dobu budú nazývať staré zlaté časy. Ernest Miller Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 106291x
Priemerná čítanosť článkov: 5315x

Autor blogu

Kategórie